Apartmani Hrvatska Appartamenti Croazia Ferienwohnungen - Urlaub in Kroatien Apartments Croatia Apartmány Chorvatsko
Rezervacija apartmana

Ime i prezime
Vaša email adresa
Broj telefona
Datum dolaska

Datum odlaska

Broj odraslih osoba

Broj djece

Apartmani Udovičić

Izleti

Kraljevski grad Zadar

Kraljevski grad Zadar - Apartmani Udovičić Sv. Filip i Jakov

Nedaleko od Sv. Filip i Jakova smješten je Kraljevski grad Zadar. Poznat je po Kalelargi, ulici starijoj od samog grada. Kalelarga ili Široka ulica glavna je i najpoznatija zadarska ulica koja se proteže u smjeru istok-zapad od Narodnog trga do Foruma. U Drugom svjetskom ratu uništene su gotovo sve zgrade u ulici. Kasnije je obnovljena u modernističkom stilu zadržavajući samo osnovni smjer. Za Zadrane je Kalelarga više od imena glavne ulice grada. Ona je kultni prostor i jedan od simbola grada koji budi sjećanja na lijepe trenutke i događaje kao mjesto druženja, zabave i razonode, na procesije i pučke svečanosti, pa i prve ljubavi.

Kaže se da su upravo na Kalelargi započele ili završile ljubavi mnogih generacija Zadrana.

Zadar je grad star 3000 godina i stoljećima je bio glavni grad Dalmacije. Zaštitni znak grada je predromanička crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća u čijoj se blizini nalaze i najlijepši primjerci romanike u Hrvatskoj: katedrala Sv. Stošije iz 13. stoljeća, crkva Sv. Krševana i zvonik Sv. Marije iz 12. stoljeća. Prirodne ljepote, brojni zaljevi i plaže, kulturno-povijesni spomenici, raznovrsna ugostiteljska ponuda sa probranim domaćim specijalitetima, sve to čini Zadar i njegovu okolicu jednim od najatraktivnijih područja u Hrvatskoj.

U posjet Zadru koji se nalazi 23 km od Sv. Filip i Jakova, možete otići vlastitim prijevozom uz mogućnost poludnevnog ili dnevnog boravka…

Iznajmljivanje apartmana Sv. Filip i Jakov - Nacionalni park Kornati

Iznajmljivanje apartmana Sv. Filip i Jakov - Nacionalni park Kornati

U središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, smjestila se jedna zasebna i po mnogočemu posebna skupina otoka nazvana Kornati. Nacionalni park Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2. Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Morski klifovi, pećine (grote), jame, cijele livade posedonije i morskih cvjetnica, koralji i školjkaši su neprocjenjivo bogatstvo kojim obiluje područje Nacionalnog parka.

NP Kornati udaljeni su 8 NM od Sv. Filip i Jakova te postoji mogućnost svakodnevnih izleta na otoke…

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Nacionalni park Krka

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka obuhvaća 14200 hektara na području Šibenika, Drniša i Knina, a proteže se od utvrde Nečmen i Trošelj podno bučnih slapova Manojlovac, Risnjak i Miljacka preko Roškog slapa visokog 26 m, Visovačkog jezera i Skradinskog buka (46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi, pa do Prokljanskog jezera i potopljenog ušća rijeke u Šibenskom zaljevu. Poseban značaj ovom parku daju brojni povijesno kulturni spomenici - Franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka. NP Krka nalazi se na udaljenosti od svega 50 km od Sv. Filip i Jakova, do kojeg se može doći osobnim prijevozom ili organizirano…

Apartmani Udovičić - Nacionalni park Paklenica

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica - najljepše i najraznovrsnije prirodne i druge znamenitosti Velebita sjedinjuju se u njemu, čije je područje jedno od najatraktivnijih prirodno-znanstvenih i turističkih odredišta sjevernoistočnog Mediterana. Prošetati stazama parka, vidjeti veličanstvene kanjone, diviti se špilji Manita peć, promatrati alpiniste na stijenama (climbing), kupati se u kristalno čistom moru, uživati u domaćoj hrani, upoznati život i gostoljubive ljude male su stvari za veliki užitak.

U Nacionalni park Paklenica možete otići osobnim prijevozom ili organizirano. Udaljen je 80 km od Sv. Filip i Jakova…

Iznajmljivanje apartmana Sv. Filip i Jakov - Nacionalni park Sjeverni Velebit

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Nacionalni park Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit proglašen je 09.06.1999. godine, a Javna je ustanova započela s radom na temelju ukaza Sabora RH od 16. rujna iste godine. Područje je proglašeno nacionalnim parkom zbog izrazite raznolikosti krških fenomena, bogatstva živog svijeta i iznimnih prirodnih ljepota na relativno malom prostoru.

Površina parka iznosi 109 km2, a unutar istog nalazi se strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi, koji predstavlja specifičan geomorfološki fenomen na kojemu je do sada otkriveno više od 150 jama, od kojih je najpoznatija Lukina jama, jedna od najdubljih u svijetu uopće, otkrivena 1999. godine.

Iznajmljivanje apartmana Sv. Filip i Jakov - Zrmanja

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Zrmanja

Zrmanja izvire ispod planine Poštak u južnom dijelu Like, a ulijeva se u Jadransko more 12 kilometara od Obrovca. Plovna je od Obrovca do ušća, za manja plovila. Najznačajnija pritoka je rječica Krupa. Obiluje vodom u proljeće, ljeti se za putovanje najljepšim hrvatskim kanjonom moraju koristiti manja plovila - kanui i kajaci. Pogodna je za kupanje i ronjenje jer ima zanimljivu riječnu floru i faunu te je zbog svoje čistoće pitka.

Apartmani SV. Filip Jakov - Nacionalni park Plitvička jezera

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Nacionalni park Plitvička jezera

Najljepši i najpoznatiji hrvatski nacionalni park, dio UNESCO-ve Svjetske Baštine, smješten pokraj glavne ceste koja povezuje Zagreb s Dalmacijom; 16 malih jezera međusobno je povezano vodopadima stvorenim prirodno naslagama sedre, guste šume bukvi i jele, djelomično u vidu prašuma, brojne životinjske vrste (uključujući mrkog medvjeda), za posjetitelje je organiziran prijevoz specijalnim vozilima za razgledavanje i električnim trajektima. Fenomen Plitvičkih jezera čine sedrene barijere. Za njihovo nastajanje potrebno je optimalno poklapanje nekoliko elemenata temperatura, biljni svijet, čistoća okoliša…
NP Plitvice udaljene su 130 km, a možete ih posjetiti organizirano ili osobnim prijevozom.

Iznajmljivanje apartmana - Vransko jezero

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Vransko jezero

Prirodni fenomen Vransko jezero nalazi se 10 km od Sv. Filip i Jakova, s kopnene strane jadranske ceste i s pravom nosi Park prirode. To je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, s površinom 30,7 km2 i ustvari je potopljeno kraško polje dugo oko 14 km, široko oko 4 km, a duboko 3,9 metara. Kao prirodni fenomen nudi brojne zanimljivosti, ona je stanište i zaštićen ornitološki rezervat mnogobrojnih i rijetkih vrsta ptica močvarica. U njemu je mala kolonija čaplji danguba, a gotovo cijele godine tu borave mali vranci. Važno je odmorište i hranilište raznih močvarica pri selidbi i zimovanju.

Park prirode možete posjetiti vlastitim prijevozom ili biciklom…

Apartmani Udovičić - Telaščica

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Telaščica

Uvala Luka Telašćica na jugoistočnom je dijelu Dugog otoka, udaljena 7 NM od Sv. Filip i Jakova. Duga je oko 10 km, zaštićena od vjetrova s otvorenog mora visokim liticama brda Grpašćak i Muravjak, a sjeveroistočna obala zaštićena je od bure. Okružena je bujnom i raskošnom mediteranskom vegetacijom. Podmorski svijet broji preko 250 biljnih i 300 životinjskih vrsta. Najslikovitiji među kornatskim otocima je otok Katina, a najneobičniji zasigurno Taljurić. U području Parka prirode postoji nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima se može uživati u tradicionalnim ribljim i mesnim specijalitetima. Objekti su smješteni na otoku Katina te uvalama mala Proversa, Mir i Magrovica.

Polača

Privatni smještaj Sv. Filip Jakov - Polača

Polački hipodrom “Ravni kotari”, smješten u Nadinskome Blatu nadomak 350 hektara Nadinskih vinograda, sjecište je brojnih ljubitelja konjičkoga sporta.

Apartmani Udovičić - Nin

Nin je dugo vremena bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa, rodno mjesto Hrvatske. Gradić sa svojim spomenicima čini pravi muzej. Najznamenitija je “najmanja katedrala svijeta”, starohrvatska crkvica sv. Križa.

Udaljen je 40 km od Sv. Filip i Jakova. Smješten na otočiću, s dva mosta povezan s kopnom.

Poznato je ninsko prirodno kupalište s ljekovitim blatom. Nin je bio naseljen već u antici. U doba rimljana se zvao Aenona. Bio je značajno središte i municipi. Kasnije je postao pokrajinski glavni grad i sjedište hrv. biskupa.

Mogućnost dolaska vlastitim prijevozom na poludnevno razgledavanje…

Apartmani SV. Filip Jakov - Šibenik

Šibenik je glavni grad Županije šibensko-kninske u kojoj živi oko 152 tisuća stanovnika u 12 općina, 194 naselja i 5 gradova. Šibenik ima oko 55 tisuća stanovnika.

Grad Šibenik, udaljen 45 km od Sv. Filip i Jakova, kulturno je i prosvjetno, administrativno i privredno središte regije.

U gradu se nalaze brojne kulturne institucije - Županijski muzej s odjelima: Arheološkim, Kulturno-povijesnim, Etnografskim, Galerijskim i Prirodoslovnim; Gradska knjižnica, Uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine - Konzervatorski odjel Šibenik, Šibensko kazalište i Međunarodni dječji festival, Galerija Sv. Krševana, Uprava Nacionalnog parka ” Krka “.

U posjet gradu možete doći vlastitim prijevozom…

Apartmani Udovičić - Sv. Filip i Jakov

Adresa: Pažar 6, 23207 Sv. Filip i Jakov

Telefon: +385 23 388 337

Mobitel: +385 98 789 346 ili +385 92 3434 876

Email: info@apartmani-udovicic.hr

Klimatizirani apartmani

Klimatizirani apartmani - Apartmani Sv. Filip i Jakov

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje - Apartmani Sv. Filip i Jakov

Od davnina maslinovo je ulje smatrano simbolom izvrsnosti, čistoće i jednostavnosti. Probajte ga u izvornom obliku....

Lavanda

Lavanda - Apartmani Sv. Filip i Jakov

Lavanda, ljubičasta kraljica eteričnog bilja, dekorativna, zdrava te ugodna mirisa i nadasve ljekovita. Osjetite miris....

Mediteranska kuhinja

Mediteranska kuhinja - Apartmani Sv. Filip i Jakov

Mediteranska kuhinja najzdravija je kuhinja na svijetu. Jadransko more daje nam bogatstvo ribe i plodova mora te nudi mogućnost uživanja u kulinarskim delicijama....

GALEŠNJAK - hrvatski otok ljubavi

Galešnjak - Smještaj Apartmani Udovičić - Biograd - Sv. Filip i Jakov

KRKA - Nacionalni park

NP Krka - Smještaj Apartmani Udovičić - Biograd - Sv. Filip i Jakov

Putujte najpovoljnije s Ryanair-om

Ryanair - Najpovoljnije cijene avio prijevoza do Apartmana Udovičić - Biograd - Sv. Filip i Jakov

Zračna luka Zadar

Apartmani Udovičić - Zračna luka Zadar - Sv. Filip i Jakov